Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Voi veljet, Antti ja Jukka Korkeila & Matti, Paavo ja Tarmo Paunu

Valkeakoski | Voipaalan taidekeskus

Kuvataiteen historiassa taiteilijat ovat usein ulkopuolisia, normien ulkopuolelle jääneitä. Ulkopuolinen voi katsoa ja nähdä asioita toisin. Normaalin poikkeamista voi löytyä todellista voimaa ja alkuperäisyyttä, jotain ihmisyyden syvien kerrosten kantamaa. Ajatellaan, että normaalin ylittävä olisi yksiselitteisesti todenmukaisempaa, jotain sellaista todellisuutta johon arkipäivän rutiineissa elävät ihmiset eivät näe. Näyttelymme tutkii rajapintoja normin ja normatiivisuuden ulkopuolelle jäävän välillä.

Näyttelyidea rakentuu veljeyden, sukulaisuuden ja erilaisuuden ympärille. Maailma haluaa erottaa ja arvottaa taiteilijat toisistansa, laittaa heidät järjestykseen, mutta luovuus ei luokittele eikä arvota. Koko näyttelyn idea on esittää veljekset toistensa rinnalla, tasa-arvoisina ja yhtä arvokkaina, vaikka taustalla on iloa ja surua, sairautta ja menetyksiä, niin kaikesta huolimatta elämä jatkuu ja tekemisen ilo näkyy kaikkien töistä. Näyttelymme tutkii kuvataiteen keinoin "normaalin"-käsitettä.

Veljeksien erilaisuudet ovat vaikuttaneet toinen toisiinsa, ensin perheiden sisällä, sitten myöhemmin vuorovaikutus on tapahtunut kaikuna maailman kautta. Me olemme sellaisia kuin me olemme: omapäisyyttä huumorin kukan kautta, veljesrakkautta kaikista puutteistamme huolimatta.

Voi veljet -näyttely Voipaalan taidekeskuksessa 8.6.–1.9.2019.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 8.6.–1.9.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–18
  • su klo 11–18

Tapahtumapaikka: 

Voipaalan taidekeskus

Sijaintikunta: 

Valkeakoski

Käyntiosoite: 

Sääksmäentie 772

Postinumero: 

37700

Postitoimipaikka: 

Sääksmäki

Puhelinnumero: 

0403357071

Sähköposti: 

voipaala@valkeakoski.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

6 / 5 / 1 €