Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Anni Leppälä: Puutarhurin talo / photographs

Vesilahti | Laukon kartano

Laukon historiallisen kartanopuiston sydämessä esitellään tänä kesänä Anni Leppälän (s. 1981) taianomaisia valokuvia.

Aika pysähtyy, kun katsoja astuu sisään Puutarhurin talon unenomaiseen maailmaan. Ohikiitävien hetkien lumossa aistii muistojen ja tunteiden läsnäolon.

Puutarhurin talon uusimmat teokset on kuvattu kevättalvella Laukon kartanon hiljaisella päärakennuksella ja puistossa. Hienovaraisella katseellaan Leppälä on ikuistanut suurelta yleisöltä salatun ajattoman historiakartanon.

Perinteisen sarjallisen työskentelyn sijasta Anni Leppälää kiinnostavat eri ajoissa ja paikoissa kuvattujen teosten muodostamat näkymät ja kertomukset.

Puutarhurin talossa kollaasimainen työskentelytapa näkyy töiden välisenä vuoropuheluna, mutta myös yksittäisissä teoksissa, joissa uudet ja vanhat kuvat limittyvät, peittäen ja paljasten uusia tulkintoja.

Tasan kymmenen vuotta sitten Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittu Anni Leppälä on yksi sukupolvensa kansainvälisesti menestyneimpiä valokuvaajia.

Tänä kesänä Leppälän kuvia nähdään myös Lyypekissä Kunsthalle St. Annenissa Helsinki Schoolin taiteilijoiden yhteisnäyttelyssä "A Fresh Breeze From North!"

Laukon kartanossa esitellään tänä kesänä kuuden suomalaisen eturivin nykytaiteilijan uutta tuotantoa. Näyttelyt on sijoitettu turvallisesti eri rakennuksiin kuuden hehtaarin kartanopuistoon, jossa soivat teemapäivittäin vuosikymmenten valloittavimmat levytykset.

Laukossa kesävieraita palvelee ravintola, kahvila ja kolme kesäterassia. Laukon kartano sijaitsee 40 km Tampereen eteläpuolella. Ajoaika alle 2 tuntia Helsingistä, Turusta ja Porista.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 22.6.–16.8.

  • ma klo 12–18
  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–18
  • su klo 12–18

Tapahtumapaikka: 

Laukon kartano

Sijaintikunta: 

Vesilahti

Käyntiosoite: 

Laukontie 32

Postinumero: 

37370

Postitoimipaikka: 

Vesilahti

Puhelinnumero: 

0400237380

Sähköposti: 

myynti@laukonkartano.fi

Tapahtuman lisätiedot: