Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Erika Adamsson: Nostalgia

Vesilahti | Laukon kartano

Laukon kartanossa esitellään tänä kesänä turkulaisen Erika Adamssonin (s. 1973) loistavia salonkimaalauksia.

Menneen kaiho ja hetken lumo välkehtivät saumattomasti satumaiseen kartanomiljööseen sulautuvissa teoksissa.

Päärakennuksen galleriakerroksessa kirkkaalle alumiinille maalatut tuokiokuvat elävät ja muuttuvat päivän hetkissä ja illan varjoissa.

Dynaaminen maalaustekniikka, näkyvä alumiinipohja ja epätavalliset kuvakulmat sitovat Adamssonin menneen maailman tunnelman selkeästi nykypäivään.

Erika Adamssonin nostalgisten hetkien ytimessä elää vahva kiinnostus historiallisten kertomusten ja kuvaelmien rakentamisen jaloon taitoon.

Nostalgian illuusio on vahvasti läsnä koko työprosessissa. Maalaukset pohjautuvat joko taiteilijan suomalaisissa kotimuseoissa ottamiin valokuviin tai historiallisten tv-sarjojen pysäytyskuviin.

Kotina ja museona Laukko tarjoaa oivallisen ympäristön Adamssonin menneisyyden kaipuuta nykyisyydessä pohdiskeleville teoksille. Kiehtovan lisänsä kokonaisuuteen tuo se, että uusimmat teokset ovat syntyneet oman näyttelytilansa inspiroimina.

Laukon kartanossa nähdään tänä kesänä kuuden suomalaisen eturivin nykytaiteilijan uutta tuotantoa. Näyttelyt on sijoitettu ilmavasti kuuden hehtaarin puistoalueelle, jossa vieraita viihdyttävät vuosikymmenten valloittavimmat levytykset. Kartanon historiallisessa pihapiirissä kesävieraita palvelee ravintola, kahvila ja kolme terassia. Suosittu kesäretkikohde sijaitsee 40 km Tampereen eteläpuolella. Ajoaika alle 2 tuntia Helsingistä, Turusta ja Porista. Lisätietoja: www.laukonkartano.fi.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 22.6.–16.8.

  • ma klo 12–18
  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–18
  • su klo 12–18

Tapahtumapaikka: 

Laukon kartano

Sijaintikunta: 

Vesilahti

Käyntiosoite: 

Laukontie 32

Postinumero: 

37370

Postitoimipaikka: 

Vesilahti

Puhelinnumero: 

0400237380

Sähköposti: 

myynti@laukonkartano.fi

Tapahtuman lisätiedot: