Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Käsityölauantai

Vesilahti | Taitokeskus Vesilahti

Kudo ja kierrätä

Kudonta ja varsinkin räsymatot ovat yksi kansallisaarteemme, joka on hyväksytty myös Suomen kansalliseen aineeton kulttuuriperintö –luetteloon. Räsymaton kudonnassa on perinteisesti hyödynnetty kaikki kodin tekstiilijätteet. Vanhat lakanat ja rikkinäiset vaatteet ovat matonkuteiksi leikattuina mitä parasta raaka-ainetta. Matonkuteita voi myös hankkia kaupasta. Ostokudekin on useimmiten valmistettu tekstiiliteollisuuden jätemateriaalista.

Kudonta nähdään tänä päivänä monien mahdollisuuksien tekniikkana. Uutta kudontaa edustavat pienet kehyskudonnat, jotka voidaan tehdä esim. pahvialustalla pujottelemalla tai pyöreässä kehyksessä. Erilaisia materiaaleja yhdistellään nyt vapaasti. Myös kierrätysmateriaalit ovat suosittuja. Taito-järjestö on valinnut kudonnan vuoden 2019 käsityötekniikaksi.

Taito Pirkanmaalla on laaja taitokeskusten verkosto. Yksitoista taitokeskustamme mahdollistavat kenelle tahansa kangaspuilla kutomisen. Uusille kutojille on tarjolla matonkudonnan kursseja, mutta harrastuksen voi aloittaa ilman kurssiakin. Ammattitaitoiset ohjaajamme opettavat uudet asiakkaat kangaspuiden saloihin ja auttavat valmistamaan itse kudotun tuotteen. Kangaspuissa voi kutoa mattojen lisäksi myös mm. shaaleja, liinoja, huiveja, verhoja, seinätekstiileitä, asuste- ja kassikankaita.

Vietämme kauden avaustapahtumaa käsityölauantaita 7.9. klo 10-14. Samalla voit tutustua tekstiilin kierrätykseen.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 7.9. klo 10–14

Tapahtumapaikka: 

Taitokeskus Vesilahti

Sijaintikunta: 

Vesilahti

Käyntiosoite: 

Tapolantie 1B

Postinumero: 

37470

Postitoimipaikka: 

Pirkanmaa

Puhelinnumero: 

03 225 1457
050 342 2508

Sähköposti: 

vesilahti@taitopirkanmaa.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Järjestäjä: