Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Lars Holmström LXX – digit II

Ylöjärvi | Vanha Räikkä, Kuruntie 12

Kunnostettu Vanha Räikkä vihittiin käyttöön 3.9.2019. Talon ensimmäinen kerros on saneerattu näyttelytilaksi ja kahvila-ravintolaksi. Näyttelytilassa on 1.–25.10.2019 esillä Lars Holmströmin taideteoksia. LXX – digit II – on kutsunäyttely ja Vanhan Räikän ensimmäinen yhdelle taiteilijalle omistettu näyttely.

Suurin osa Lars Holmströmin teoksista on konstruktiivisia perustuen värien ja muotojen vuorovaikutussuhteisiin, "visuaaliseen kielioppiin" tai "peliin".

Holmström työskentelee monella eri metodilla ja tekniikalla: maalauksia, reliefimaalauksia, konstruktioita sekä videoteoksia. Näyttelyssä on esillä digitaaligrafiikkaa. Ensimmäisiä digejä hän toteutti jo 1990-luvun alussa ja 2010 alkaen siirtyi serigrafiatekniikasta digitaaligrafiikkaan. Mittavalla urallaan Holmström on toteuttanut tilausteoksina myös teräskonstruktioita, installaatioita ja värisuunnitelmia.

Digitaaligrafiotten sisällöt käsittelevät havaintoja erilaisista visuaalisista ilmiöistä konstruktiivisiin rakenteellisiin teemoihin ja koko vaihtelee minidigeistä makrodigeihin.

"Teosteni syntyprosessia voisi kuvailla eräänlaiseksi "substraattimetodiksi"; erilaisista alustoista alkaa versoa erisuuntiin haarautuvia visuaalisia ilmiöitä. Organisoin näistä itävistä alkukuvista muunnelmia, joissa keskeisinä elementteinä vaikuttavat värit, muodot ja rakenteellisuus. Toteutan teoksia sarjallisesti. Konstruoin mielenmaisemia."

Lars Holmström valmistui taidemaalariksi Lahden taidekoulusta 1973. Hän on osallistunut näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla jo 1970-luvulta lähtien. Holmström toimi Kankaanpään taidekoulun opettajana ja rehtorina 1980–90. Hän oli perustamassa Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitosta ja toimi sen taiteen osaston johtajana 1991–93. Holmström oli Ylöjärven taideyhdistyksen YTY:n perustajajäsen ja kuuluu Suomen taidegraafikoihin ja Taidemaalariliittoon sekä Tampereen taiteilijaseuraan.

Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 30.9.2019 klo 17 Vanhassa Räikkässä. Tilaisuuden avaa sivistysjohtaja Matti Hursti. Taiteilija esittelee näyttelynsä ja on tavattavissa.

Tarjoilua. Tervetuloa!

Vapaa pääsy. Näyttelyn järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 1.10.–25.10.

  • ma klo 11–17
  • ti klo 11–17
  • ke klo 11–17
  • to klo 11–17
  • pe klo 11–17

Tapahtumapaikka: 

Vanha Räikkä, Kuruntie 12

Sijaintikunta: 

Ylöjärvi

Käyntiosoite: 

Kuruntie 12

Postinumero: 

33470

Postitoimipaikka: 

Ylöjärvi

Tapahtuman lisätiedot: