Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Luonnonlapset, kuvitettu ja soitettu satu

Ylöjärvi | Kuru-sali

Täti Taikakynän ja Kulttuuriosuuskunta Uulun yhteisesitys.

Täti Taikakynän kuvitettu tarina kertoo Terra-nimisestä perheestä. Äiti Kukka-Maaria Terra (TerraMaa) sekä kolmoset Meri, Tuuli ja Ilmari asuvat vihreässä talossa, jossa on ruohokatto. Talon iso puutarha kukkii kaikkina vuodenaikoina. Äiti Terra on puutarhuri ja lasten isä meribiologi. Isä on maailmalla tutkimassa meriä.

Kun kolmoset Meri, Tuuli ja Ilmari täyttävät 10-vuotta, syntymäpäiväjuhlien iltana äiti ja isoäiti kertovat lapsille salaisuuden. Terran (Maan) suku on jo satoja vuosia toiminut luonnonsuojelijoina. Apunaan heillä on ollut taikakynä, taikapöly ja taikamaapallo. Nämä apuvälineet on luovutettu kaikkien suvun jäsenten käyttöön heidän täytettyä kymmenen.

Piirtämällä taikakynällä, puhaltamalla hyvää taikatuulta ja pyöräyttämällä pientä taikamaapalloa Terran suvun edustajat ovat voineet pitää huolta luonnosta, kaikkialla maapallolla.

Laita vain sormi maapallolla kohtaan, mihin haluat matkustaa ja pyöräytä! Pian kolmoset pikamatkaavat maailman eri kohteisiin piirtämään sademetsään puita, kukkaniityille pölyttäjiä ja mereen kilpikonnia! Siinä samalla puhalletaan muovit merestä mustaan aukkoon ja ilmatilaan lisää hyvää ja hyväntahtoista tuulta!

Täti Taikakynän kuvitettu tarina, jossa lapset voivat piirtää mukana. Tarinatuokion jälkeen sävelletään tarinalle oma laulu Kulttuuriosuuskunta Uulun ohjauksessa.

Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Kesto yhteensä 45-60 min.

Vapaa pääsy.

Tarinaan liittyy puuhatehtävät, jotka lapset/ryhmät saavat esityksen jälkeen mukaansa.

Esitys on osa Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukautta, jonka teemana vuonna 2020 on Meidän tulevaisuus.

Tapahtuman järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut sekä kirjastopalvelut.

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 17.2. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kuru-sali

Sijaintikunta: 

Ylöjärvi

Käyntiosoite: 

Kauppatie 7-9

Postitoimipaikka: 

Kuru

Tapahtuman lisätiedot: