Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Vanhan Räikän avajaiset

Ylöjärvi | Vanha Räikkä, Kuruntie 12

Ylöjärven kaupungintalon aukiolla Räikänpuiston syleilyssä sijaitseva Vanha Räikkä avaa ovensa syyskuun alussa. Avajaisia vietetään 4.9. ja 5.9. klo 11–19.

Yrittäjä Johanna Koivu avaa Vanhassa Räikässä kahvila-ravintolan, joka on avoinna 4.9. alkaen ma-pe klo 11–17 ja tapahtumien aikaan. Vanhan Räikän kahvila-ravintola tarjoaa myös pitopalvelua talon juhliin ja yksityistilaisuuksiin. Vanhalta Räikältä voi tilata pitopalvelua myös talon ulkopuolelle.

Kahvila-ravintola toimii myös näyttelytilana. Ensimmäisen taidenäyttelyn on tuottanut Grafiikanpaja Himmelblau. Näyttely koostuu kolmen taiteilijan, Inari Krohnin, Marika Mäkelän ja Osmo Rauhalan, teoksista. Näyttely on suunniteltu uniikkina Vanhaa Räikkää varten.

Taloa ja sen kabinetteja voi vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön. Yhdistykset ja työväenopisto käyttävät tiloja kokouksien, kurssien ja tapahtumien järjestämiseen. Vanhaan Räikkään on suunnitteilla paljon tapahtumia, joista tiedotetaan tarkemmin syksyn mittaan.

Vanhassa Räikässä avataan Kirsi Kunnaksen kammariksi nimetty kirjailijatyöhuone, jota vuokraa Aino Mattila -säätiö. Talon vihkiäisissä 3.9. julkistetaan työhuoneen ensimmäinen kirjailijavieras. Avajaisten aikaan yleisö pääsee kurkistamaan myös kirjailijatyöhuoneeseen.

Lähes kaksisataavuotiaan hirsirakennuksen kunnostus aloitettiin vuonna 2018 ja se valmistuu elokuussa 2019. Kunnostamisen suunnittelusta vastaa arkkitehti Ursula Dye ja urakoitsijana on Kalusteasennus Olli Turunen. Taloon on rakennettu esteetön kulku ja Räikänpuiston puolelle katettu terassi, josta on näkymät Keijärvelle.

Taloon on esteetön kulku.

Ajo pysäköintialueelle Räikäntien kautta.
Lähin bussipysäkki on Asemantie.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 4.9. klo 11–19
  • to 5.9. klo 11–19

Tapahtumapaikka: 

Vanha Räikkä, Kuruntie 12

Sijaintikunta: 

Ylöjärvi

Käyntiosoite: 

Kuruntie 12

Postinumero: 

33470

Postitoimipaikka: 

Ylöjärvi

Tapahtuman lisätiedot: