Walleniuksen suvun taidenäyttely

Juupajoki | Walleniuksen Wapriikki

Kesän suurin näyttelykokonaisuus on nykyisen Walleniuksen Wapriikin, entisen Korkeakosken kenkätehtaan perustajasuvun, Walleniuksen, taidenäyttely, jossa suvun kuvataiteilijat, kuvanveistäjät ja muusikot esittäytyvät. Näyttely muodostaa ennennäkemättömän ja monipuolisen kokonaisuuden, jossa tuodaan esiin myös suvun historia.

Walleniuksen suvun taidenäyttelyn taiteilijat ovat sinne v. 1897 rakennetun Suomen ensimmäisen koneellisen kenkätehtaan perustajan Edward Walleniuksen sisarusten jälkeläisiä. Sukunimen suomalaiseksi muodoksi tuli Valanto. Isännöitsijänä oli toiminut Edwardin sisaren Fannyn kanssa avioitunut Ville Pyhälä.

Kuvataidetta edustavat Siru Erlingin ja Sirkka Valannon akryylimaalaukset, Sampo Pyhälän lavastussuunnitelmat ja kokeelliset maisemat, Johanna Saastamoisen öljyvärityöt ja Toini Vääriskosken kollaasi, Timo Pyhälän veistokset suomalaisesta luonnonkivestä, Valeri Erlingin videotaideteos, Leena Lahtivirran kuultokudokset sekä suurlähettiläs Mikko Pyhälän lintuvalokuvat Latinalaisesta Amerikasta ja Karibialta.

Sulattele kulttuurinautintoja Tee- ja kahvihuone Singerissä uniikissa tehdasmiljöössä.

Lue lisää: https://www.walleniuksenwapriikki.fi/ajankohtaista/walleniuksen-suvun-ta...

Tapahtuma-ajat: 

  • 24.6.–15.8.

Tapahtumapaikka: 

Walleniuksen Wapriikki

Sijaintikunta: 

Juupajoki

Käyntiosoite: 

Walleniuksenkatu 2

Postinumero: 

35500

Postitoimipaikka: 

Juupajoki

Puhelinnumero: 

0405153362

Sähköposti: 

info@walleniuksenwapriikki.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: