Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Case Crisis (ilmastomurha, malegazelesbo-besties-catfight-kompleksi jne.)

Tampere | Pyynikin Trikoo

Teatteri Iva esittää kolmannen produktionsa Case Crisis (ilmastomurha, malegazelesbo-besties-catfight-kompleksi jne.) Pyynikin Trikoolla heinäkuussa 2021. Teos juhlistaa pop-musiikkia, ystävyyttä ja vallankumousta.

Kaksi ikonista poplaulajatarta ovat jatkuvasti Twitter-riidoissa. Samalla kun media yrittää tulkita heidän biiseistään biiffien syitä ja seuraksia, tähdet valmistelevat salaista kansainvälistä kidnappausta estääkseen ilmastokriisin. Yksi fani pääsee kuitenkin jäljille.

Nainen on aina ollut olemassa ensisijaisesti miehelle. Sigmund Freud julisti olemassaolon rooleiksi joko pyhän mutsin tai pumpattavan Barbaran – hän puhui madonna-huora-kompleksista. Primitiivisesti nainen voi siis olla (miehelle) vain jompaakumpaa.

Popmusiikissa tuntuu kovasti siltä, että kuningattaria voi olla vain yksi, vaikka rap- ja r&b-kuninkaat jakavat yhdessä valtaistuimensa: Nicki Minaj ja Taylor Swift ovat kiinnostavampia vihollisina kuin ystävinä. Kissimirrit pannaan aina vastakkain, lähes kuin fantasiana. Jos heidät pannaan päällekkäin, eivät he lesboilussaankaan ole kuitenkaan ikinä bi-curiousia kovempia. Munaa tai miehen katsetta tarvitaan aina. Internet tarjoaa fanifiktiota julkisista ja fiktiivisistä naisista yhteisenä fantasian kohteena, mutta samalla Cara Delevingne, Kristen Stewart ja Sapfo voivat työntää kielensä syvälle toistensa kurkkuun ja silti olla vain kavereita ja kämppiksiä. Niin ristiriitaista, niin kompleksia! Milloin naiset, bestikset ja lesbot saavat vapautuksen ahtaista rooleistaan? Milloin naisia lakataan lyömästä toisiaan vastaan? Voiko popmusiikki koskaan olla vapaata ja rehellistä? Voittaako ystävyys lopulta kuitenkin kaiken? Tutkimme nykypäivän mediakulttuurin uudenlaista naiskuvaa, malegazelesbo-besties-catfight-kompleksia.

Lisäksi: ilmastokriisistä emme enää voi olla puhumatta.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 31.7. klo 20–21.30
  • ti 3.8. klo 20–21.30

Tapahtumapaikka: 

Pyynikin Trikoo

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Pyynikintie 25

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: