Saatana saapuu Moskovaan

Tampere | Tampereen Teatteri, päänäyttämö

Suurteos pelkuruudesta, totuudesta, rakkaudesta ja paholaisesta
”Pelkuruus on kuolemansynneistä suurin.”

Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan on yksi kaikkien aikojen klassikkoromaaneista. Se on historiallinen, mystinen ja romanttinen suurteos, joka sijoittuu Stalinin ajan Neuvostoliittoon 30-luvulle. Saatana saapuu mustaan magiikkaan erikoistuneen professori Wolandin hahmossa ja alkaa kiusata moskovalaisia. Pimeyden herralla on mukanaan erikoinen seurue, joista ikonisimmaksi on noussut paholaisen kissa, Begemot. Saatanaa tuntuu kiinnostavan erityisesti, ovatko moskovalaiset muuttuneet? Uskovatko he enää mihinkään, edes paholaiseen?

Paholaisen lisäksi näemme kärsivän, hulluuteen asti päätyneen kirjailijan sekä häntä palavasti rakastavan muusan, Margaritan. Teoksen alkuperäinen nimi onkin Mestari ja Margarita ja tätä rakkaustarinaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen kuuluisimmista. Onko Margarita valmis tekemään sopimuksen paholaisen kanssa pelastaakseen rakkaansa ja menemään aina helvettiin asti?

Yliluonnolliset ja fantastiset tapahtumat saavat moskovalaiset hieraisemaan silmiään tämän tästä. Päitä irtoaa, ihmisiä katoaa, raha muuttuu paperisilpuksi. Vai onko tämä todellisuutta, kun asiaa tarkemmin ajattelee? Teoksen mestarillisuutta osoittaakin sen kyky liikkua tunnelmasta toiseen: historiallisesta mystiseen, romantiikasta hauskaan, mielikuvituksellisuudesta kriittiseen, aina uskonnolliseen asti. Kolmantena tarinana kulkeekin Jeesuksen viimeiset hetket Pontius Pilatuksen näkökulmasta.

Antti Mikkolan (Huojuva talo, Piina) teatterille sovittama ja ohjaama Saatana saapuu Moskovaan on suurtuotanto. Sen kiehtovasta ja kunnianhimoisesta visuaalisuudesta vastaavat lavastaja Teppo Järvinen, valo- ja videosuunnittelija Tiiti Hynninen ja pukusuunnittelija Mari Pajula. Äänisuunnittelusta vastaa Hannu Hauta-aho, kampauksista ja maskeista Jonna Lindström.

Kirjoittanut Mihail Bulgakov

Sovitus ja ohjaus Antti Mikkola
Lavastussuunnittelu Teppo Järvinen
Pukusuunnittelu Mari Pajula
Valo- ja videosuunnittelu Tiiti Hynninen
Äänisuunnittelu Hannu Hauta-aho
Kampaukset ja maskit Jonna Lindström

Esityksessä lisäksi Suomen Teatteriopiston opiskelijoita

Tapahtuma-ajat: 

  • to 31.3.2022 klo 19
  • pe 1.4.2022 klo 19
  • la 2.4.2022 klo 13
  • la 2.4.2022 klo 19

Tapahtumapaikka: 

Tampereen Teatteri, päänäyttämö

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Keskustori 2

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

24€-44€

Lipunmyyjät: 

Kulttuurimyymälä Aplodi

Puhelinnumero: 

010 346 2500

Järjestäjä: