Valehtelijan peruukki

Tampere | Tampereen Teatteri, päänäyttämö

”Mä nauran, kun mä rakastan sua niin paljon ja mä tajuan sen vasta nyt.”

Kymmenen vuotta sitten KOM-teatterissa sai ensi-iltansa Odotus-esitys, joka oli elämäkerrallinen teos Pirkko Saisiosta ja Marja Packalénista. Odotuksen tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Se sai kantaesityksen 12.9.2019 Helsingin KOM-teatterissa, jossa esitykset myytiin loppuun.

Valehtelijan peruukissa Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia.

Pirkko Saisio ja Marja Packalén ovat Valehtelijan peruukissa kymmenen vuotta lähempänä kuolemaa kuin he olivat Odotuksessa. Mitä ikääntyminen ja se, että rajan takana alkaa kohta olla enemmän tuttuja kuin rajan tällä puolella, ovat henkilöillemme tehneet?

Esityksen ohjaaja Heini Junkkaala kertoo: ”Näytelmä on pikakelaus Marjan ja Saikin elämän vuosikymmenistä, he ovat teoksessa lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhoja. Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Itse koen, että on vapauttavaa päästä todistamaan, miten kyky lempeään itseironiaan lisääntyy iän myötä. Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. On armollista saada katsoa ihmisiä, joilla ei ole enää kasvojen menettämisen kauhua eikä ammatillisen epäonnistumisen pelkoa.”
Työryhmä
Teksti Heini Junkkaala, Marja Packalén ja Pirkko Saisio
Ohjaus Heini Junkkaala
Dramaturgi Elina Snicker
Lavastus- ja pukusuunnittelu K Rasila
Maskeeraussuunnittelu Leila Mäkynen
Valosuunnittelu Tomi Suovankoski
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen

Rooleissa
Marja Packalén
Pirkko Saisio

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 25.10. klo 19
  • ti 26.10. klo 19
  • la 30.10. klo 14.30
  • la 30.10. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Tampereen Teatteri, päänäyttämö

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Keskustori 2

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

39€

Lipunmyyjät: 

Kulttuurimyymälä Aplodi

Puhelinnumero: 

010 346 2500

Järjestäjä: